jueves, 25 de abril de 2013

El documental, una eina pedagògica

Per tal de mostrar la importància del documental, començaré per fer una petita definició.

Un documental és una representació de la realitat en forma d’audiovisual. És un gènere de cinema que es basa amb fets reals i documentats per realitzar la organització i la estructura d’una gravació. Els documentals es caracteritzen per el predomini informatiu i didàctic. Així, aquest tipus de gènere es centra amb una temàtica i mostra, d’una manera més visual i atractiva, la informació que es vol transmetre a la audiència.

També, el documental pot servir com a eina pedagògica i estratègia educativa per fer arribar als infants informacions amb d’interès concret. 

Aquests darrers dies, hem començat a treballar amb l’elaboració d’un documental per mostrar una experiència relacionada amb l’etapa d’Educació Infantil 0-3 a les Illes. Documentar mitjançant el format audiovisual una informació i recerca és una bona manera de transmetre la feina feta. En pròximes entrades aniré explicant més sobre la meva proposta de documental: tema, guió, etc.

Amb aquesta entrada al bloc, he treballat les competències 1.3 per què he fet una mica de recerca d’experiències per ampliar la meva formació i 2.3 per què faig una descripció del meu pròxim objectiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario